Bij een verbouwing is het belangrijk dat u een begroting maakt van de kosten. Als u zelf de verbouwing gaat uitvoeren heeft u voornamelijk te maken met de kosten van materialen. Laat u het uitvoeren door een bedrijf, dan vraagt u een offerte aan.

Als u het werk gaat uitbesteden doet u er verstandig aan om bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen. Vraag offertes op tijd aan, het maken van offertes duurt vaak langer dan verwacht. U kunt verschillende prijzen en de BTW met elkaar vergelijken. Een goed bedrijf vermeld ook zaken zoals een omschrijving van de werkzaamheden.

Bouwwerken moeten passen in hun omgeving en mogen geen gevaar opleveren voor de veiligheid en gezondheid van bewoners en gebruikers. Het (ver)bouwen van woningen en andere gebouwen is daarom aan regels gebonden. Meestal is voor (ver) bouw een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) nodig. In een aantal gevallen kunt u zonder vergunning (vergunningvrij) bouwen.

Wanneer u besluit om zelf te gaan klussen is het goed om eventuele schade tijdens het klussen of verbouwen zo goed mogelijk af te dekken. Een goede verzekering is onmisbaar. Kijk de verzekeringen even na voordat u gaat klussen en onderneem desgewenst actie.

Wilt u een (bestaande) woning kopen dan kunt u een aankoopmakelelaar inschakelen. Er is een verschil tussen de verkoopmakelaar en de aankoopmakelaar. De verkoopmakelaar is bereid informatie te geven over de woning. Hij spreekt echter namens de verkoper. Wie bij de aanschaf van een woning advies van een makelaar wil, doet er goed aan zelf een aankoopmakelaar in te schakelen!

Een aankoop-makelaar:

* kent de (lokale) huizenmarkt en de (lokale) regelgeving
* weet hoe het biedproces werkt
* kan het hoofd koel houden als het erg spannend wordt
* kan helpen het zakelijke gedeelte tot en met de overdracht te organiseren.

 

Wanneer u een bestaande woning koopt, verkoopt of een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd, is het belangrijk om de bouwtechnische staat daarvan vooraf vast te stellen. Aangezien niet iedereen gezegend is met voldoende expertise op dit gebied wordt vaak gebruik gemaakt van een zogenaamde bouwtechnische keuring. Laat u goed informeren.

Staat uw tip er niet bij? Neem gerust contact op.